Min första vecka som tassvakt

Min första vecka som tassvakt

 

Det är måndag, och jag var på väg till min allra första kund, som var bekantskapsbesök på Drumsö. Jag var en aning nervös då detta var min första arbetsuppgift, fastän jag har en längre historia av erfarenhet med dogsitterarbete. Då kunden öppnade dörren kom det en solglad Toffe som viftade på svansen samt hans ägare. Vi gick på en bekantskapspromenad tillsammans med kunden och gick noggrant igenom Toffes kommande rastningar.

Under tisdagen hade jag bekantskapsbesök med 2 finska lapphundar, som också bor på Drumsö. Då jag tryckte på dörrklockan hörde jag hur de blev ivriga och gav en massa pussar! Nelli och Pamu var väldigt människokära och man kan krafsa dem så länge man bara orkar. Jag väntar med iver att sköta om dem!

Efter detta rastade jag hunden Tuisku, som är en ivrig staffy. Genast under första bekantskapsträffen fick vi bra kontakt, så det var riktigt kul att få rasta honom!

Nästa dag fortsatte arbetet med nya bekantskapsträff, och denna gång hade min kund 2 rescue hundar och bor dessutom alldeles nära mig. Bekantskapsträff är väldigt viktigt tycker jag, eftersom då får man i lugn och ro tillsammans med kunden gå igenom hundarnas beteende och i hundarnas egna lugna takt sakta men säkert skapa tillit mot varann. Rescue hundarna var ivriga när jag öppnade dörren och fick genast stora ljuvliga kramar!

Till näst börjar Toffes rastningar, som är ungefär en vecka lång keikka då jag ska med jämna mellanrum rasta. Det har varit en väldigt spännande och trevlig start som Tassuvahti, och jag ser fram emot mina kommande kunder och nya hundvänner!

Comments are closed.