Hur Emma blev Tassuvahti

Hur Emma blev Tassuvahti

Det var mars och jag bläddrade spontant igenom lediga arbetsplatser. Efter en stund lade jag märke till Tassuvahti arbetsannons. Jag tänkte att kan detta vara sant, ett arbete där jag får göra det jag gillar mest, att vara med lurviga vänner och vara ute, det skulle verkligen inte kännas som arbete. Jag lade in en ansökan och om några dagar fick jag en kallelse på intervju. Efter intervjun hoppade jag av lycka ensam ute, jag hade fått mitt drömjobb!

Det tog inte länge förrän jag fick min första arbetsuppgift, där jag fick hålla sällskap i några timmar till en några månader gammal hundvalp hemma hos kunden. Jag log hela dagen efter det och kunde inte vänta på nästa gång. Innan jag utför tjänster för nya kunder så brukar vi disktuera över en träff och kaffe antingen hemma hos mig eller hemma hos kunden. Då får jag i lugn och ro lära mig känna hunden, och den får snusa på mig.

Jag har inte en egen hund för tillfället, så längtan att vara med djur har varit enorm. Men det tog inte länge förrän jag fick min första regelbundna kund, som fungerar lite som en ”ersättning” för egen hund. Det bästa med att sköta en hund regelbundet är att man får bekanta sig med djuret ordentligt och i bästa fall skapa ett djupt förhållande och tillit med den. Det är ljuvligt när hundarna börjar känna igen dig då du kommer in från dörren och hälsar på dig med viftande svans i väntan på en rolig stund tillsammans.

Förutom regelbunda kunder och rastningar sköter jag även hundar hemma hos mig i varierande längder. Under skötselperioden fokuserar jag fullt på hunden som är hemma hos mig, utan att glömma alla rastningar jag också sköter för andra kunder. Då en hund sköts hemma hos mig så uppehåller jag de rutiner de har hemma i min vardag och försöker göra hunden så bekväm som möjligt med varierande aktiviteter eller gosstunder.

Det fina med detta jobb är också att man får bekanta sig med flera olika hundraser och förstås vara ute mycket. Genom rastningar får man bekanta sig med fina nya områden av Helsingfors. Tassuvahti arbetet har varit lärorikt, väldigt roligt och belönande! Jag rekommenderar att jobba med Tassuvahti åt alla som är 100% djurkära och som har tidigare erfarenheter av att sköta om husdjur.

– Emma

Comments are closed.