Dygnsvakt

Dygnsvakt

Klockan närmar sig 18 på en tisdagskväll och jag har just blivit klar med min sista rastning för dagen. När jag svänger in på min gata står min nästa kund där och väntar på mig, en 7-årig liten svart blandras vid namn Malin. Hennes ägaren råkar vara gamla familjebekanta till mig och de tog kontakt i början av hösten då de visste att de skulle ha många utlandsresor det kommande året och behövde hjälp med Malin. Jag får Malins övernattningskass med hennes mat, regnrock och diverse leksaker och så vinkar vi hejdå till hennes ägare och går in till mig.

Jag träffade Malin första gången när hon just hade kommit till sin familj som valp men efter det har vi inte setts så mycket. I slutet av augusti bestämde vi träff hemma hos Malin för att gå igenom alla detaljer gällande vår dygnsvakt service och så slog vi färdigt fast flera kommande övernattningar och vi började allting med en natts övernattning hemma hos mig, som gick jättebra och utan några problem alls. Nu är det andra gången Malin är hos mig och den här gången stannar hon för en vecka när hennes ägare är i Frankrike. Mina dagar börjar såklart med att ge Malin mat och sedan går vi ut en sväng i parken bredvid mig. Efter det gör jag mig klar för dagen och tar mig antingen till skolan eller till andra kunder. Jag lämnar Malin hos mig med en Dentastix som tröst och så att hon har någonting att göra en stund. Hon har hittills alltid varit jättesnällt ensam hos mig utan att skälla när jag far och hon har inte kissat inne som protest. När jag kommer hem är hon alldeles överlycklig och gråter högt av glädje och svansen viftar på som en propeller.

Malin är en lugn men bestämd dam som inte är så förtjust i andra hundar vilket gör att vi håller oss för oss själva på våra promenader. Hennes ägare gav mig tips och tricks över hur de brukar avleda hennes uppmärksamhet från andra hundar med hjälp av hennes favoritgodis och det har funkat bra även för mig. På veckoslutet var vi hemma hos mina föräldrar hela lördagen och hon charmade alla. Hon lekte ivrigt och lade sig sen snällt under bordet när vi skulle äta. Efter det gick jag ännu till en kompis med Malin och även där var hon en riktig charmör när hon lade sig på rygg för att bli krafsad på magen av min kompis. Sen somnade hon snällt mellan oss på soffan medan vi umgicks.

Idag är det måndag och vår sista hela dag tillsammans, imorgon är det dags att föra henne hem tillbaka. Det känns lite dystert att veckan har gått så snabbt och jag vet att min lägenhet kommer att kännas jättetom imorgon när jag kommer hem på kvällen. Men jag har redan inbokat en fyra dagars övernattning i november med Malin så det känns bra, plus att jag denna veckas lördag får två hundar till mig för en vecka. Jag älskar att ha hundar hos mig eller att bo hos hunden som dygnsvakt för att man får känna hunden eller hundarna på ett helt annat sätt än en vanlig rastning. Man får ta del av hundarnas vardagliga liv och se hurdana de verkligen är och min vanligt tomma lägenhet känns full av liv med hundarna.

-Caroline

Comments are closed.