Blogg

Min första vecka som tassvakt

Min första vecka som tassvakt

Det är måndag, och jag var på väg till min allra första kund, som var bekantskapsbesök på Drumsö. Jag var en aning nervös då detta var min första arbetsuppgift, fastän jag har en längre historia av erfarenhet med dogsitterarbete. Då kunden öppnade dörren kom det en solglad Toffe som viftade på svansen samt hans ägare. Vi gick på en bekantskapspromenad tillsammans med kunden och gick noggrant igenom Toffes kommande rastningar.
Läs mer

Tips för dig, vars hund är på väg och sova över till en skötare för första gången (dygnspass):

Tips för dig, vars hund är på väg och sova över till en skötare för första gången (dygnspass):

Vi rekommenderar starkt att ni träffar skötaren innan dygnspasstjänsten börjar. Tassuvahti bjuder på bekantskapsträff till alla kunder, och då får ni i lugn och ro tillsammans med hunden lära er känna skötaren bättre. Under bekantskapsträffen får hunden samtidigt i egen takt bekanta sig med skötaren och hennes lägenhet, ifall tjänsten utförs där. Du kan även boka ett par dygnspass innan själva egentliga skötseln påbörjas, så kan hunden ännu bättre bekanta sig med skötaren och hennes lägenhet i förväg.
Läs mer

Dygnsvakt

Dygnsvakt

Klockan närmar sig 18 på en tisdagskväll och jag har just blivit klar med min sista rastning för dagen. När jag svänger in på min gata står min nästa kund där och väntar på mig, en 7-årig liten svart blandras vid namn Malin. Hennes ägaren råkar vara gamla familjebekanta till mig och de tog kontakt i början av hösten då de visste att de skulle ha många utlandsresor det kommande året och behövde hjälp med Malin. Jag får Malins övernattningskass med hennes mat, regnrock och diverse leksaker och så vinkar vi hejdå till hennes ägare och går in till mig.
Läs mer

Hur Emma blev Tassuvahti

Hur Emma blev Tassuvahti

Det var mars och jag bläddrade spontant igenom lediga arbetsplatser. Efter en stund lade jag märke till Tassuvahti arbetsannons. Jag tänkte att kan detta vara sant, ett arbete där jag får göra det jag gillar mest, att vara med lurviga vänner och vara ute, det skulle verkligen inte kännas som arbete. Jag lade in en …

Read More