Blogg

Tips för dig, vars hund är på väg och sova över till en skötare för första gången (dygnspass):

Tips för dig, vars hund är på väg och sova över till en skötare för första gången (dygnspass):

Vi rekommenderar starkt att ni träffar skötaren innan dygnspasstjänsten börjar. Tassuvahti bjuder på bekantskapsträff till alla kunder, och då får ni i lugn och ro tillsammans med hunden lära er känna skötaren bättre. Under bekantskapsträffen får hunden samtidigt i egen takt bekanta sig med skötaren och hennes lägenhet, ifall tjänsten utförs där. Du kan även boka ett par dygnspass innan själva egentliga skötseln påbörjas, så kan hunden ännu bättre bekanta sig med skötaren och hennes lägenhet i förväg.
Läs mer

Dygnsvakt

Dygnsvakt

Klockan närmar sig 18 på en tisdagskväll och jag har just blivit klar med min sista rastning för dagen. När jag svänger in på min gata står min nästa kund där och väntar på mig, en 7-årig liten svart blandras vid namn Malin. Hennes ägaren råkar vara gamla familjebekanta till mig och de tog kontakt i början av hösten då de visste att de skulle ha många utlandsresor det kommande året och behövde hjälp med Malin. Jag får Malins övernattningskass med hennes mat, regnrock och diverse leksaker och så vinkar vi hejdå till hennes ägare och går in till mig.
Läs mer

Hur Emma blev Tassuvahti

Hur Emma blev Tassuvahti

Det var mars och jag bläddrade spontant igenom lediga arbetsplatser. Efter en stund lade jag märke till Tassuvahti arbetsannons. Jag tänkte att kan detta vara sant, ett arbete där jag får göra det jag gillar mest, att vara med lurviga vänner och vara ute, det skulle verkligen inte kännas som arbete. Jag lade in en …

Read More

#Vårstory: Pati är beviset på att även en katt kan klara sig utan sin syn

#Vårstory: Pati är beviset på att även en katt kan klara sig utan sin syn

Tuba Incaz lever ensam med sin katt Pati på Drumsö. Pati är hennes familj och hon är ingen vanlig katt, hon är nämligen blind sedan födelsen och har aldrig sett hur ägaren eller världen överlag ser ut. För fyra och ett halvt år sedan fick Incaz en present av sin kompis, en sju månader gammal rescue katt. Incaz har alltid varit en hundmänniska men tog trots det emot Pati och gav henne ett hem.
Läs mer

Hälsningar från praktikanten

Hälsningar från praktikanten

Hej,

Jag heter Noora Keinonen är 22 år och hemma från Helsingfors. För tillfället håller jag på med mitt sista år av studier i internationell företagsekonomi på yrkeshögskolan Haaga-Helia. Jag har specialiserat i marknadsföring och arbetar därför som en marknadsförings- och kontorspraktikant på Tassuvahti.

Läs mer