Vuorokausivahti

Vuorokausivahti

Kello lähestyy 18.00 tiistai-iltana ja olen hoitanut viimeisen ulkoilutukseni tältä päivältä. Kääntyessäni omalle kotikadulleni odottaakin siellä jo seuraava asiakkaani, 7- vuotias pieni, musta, sekarotuinen koira nimeltä Malin. Hänen omistajansa sattuvatkin olemaan vanhoja perhetuttuja minulle. He ottivat minuun yhteyttä alkusyksystä, sillä he tiesivät useiden ulkomaanmatkojen tulevan ensi vuonna, jolloin he tarvitsisivat hoitajaa Malinille. Saan mukaani Malinin hoitotarvikekassin, joka sisältää hänen ruokansa, sadetakin sekä kaikenlaisia leluja. Sanomme näkemiin ja menemme Malinin kanssa sisälle luokseni.

Tapasin Malinin ensimmäisen kerran pentuna hänen saapuessaan perheeseen, mutta sen jälkeen emme ole toisiamme tavanneet usein. Syyskuun lopussa sovimme tapaamisen Malinin luona, jotta voisimme käydä läpi kaikki yksityiskohdat vuorokausivahti palveluun liittyen. Sovimme useita tulevia yhteisiä yöpymisiä Malinin kanssa ja aloitimme yhteistyön yöpymällä luonani, joka meni todella hyvin ilman mitään ongelmia. Nyt on toinen kerta, kun Malin on luonani ja tällä kertaa viikon ajan, omistajien ollessa Ranskassa.

Päiväni alkavat ruokkimalla ensin Malin ja sen jälkeen lähdemme ulos pienelle kävelylle läheiseen puistoon. Sen jälkeen valmistaudun itse ja lähden päivästä riippuen joko kouluun tai muiden asiakkaiden luokse. Jätän lähtiessäni Malinille Dentastixin, jotta lähtöni ei tuntuisi niin tylsältä ja se antaisi hänelle tekemistä hetkeksi. Tähän mennessä hän on ollut todella hienosti yksin, eikä hän ole ulissut lähtiessäni tai pissannut sisälle protestoidakseen yksinoloaan. Palatessani kotiin saan äärimmäisen onnellisen vastaanoton Malinilta hänen itkiessään onnesta ja häntäänsä vimmatusti heiluttaen.

Malin on rauhallinen sekä päättäväinen rouva, joka ei muista koirista niin välitä, joten lenkkeillessämme pitäydymme omissa oloissamme. Hänen omistajansa antoivat minulle neuvoja, kuinka ohitustilanteet hoidetaan kiinnittämällä hänen huomionsa muista koirista lempiherkkuja käyttäen ja nämä menetelmät toimivat erittäin hyvin myös minun kanssani. Viikonloppuna olimme vanhempieni luona koko lauantai- päivän ja Malin hurmasi kaikki. Hän leikki innokkaasti, mutta osasi myös rauhoittua hienosti pöydän alle, syödessämme. Tämän jälkeen menimme vielä Malinin kanssa ystäväni luokse ja sielläkin hän hurmasi ystäväni heittäytymällä selälleen rapsutettavaksi. Tämän jälkeen hän nukahti väliimme sohvalle, kun vaihdoimme kuulumisia.

Tänään on maanantai ja viimeinen päivämme yhdessä. Huomenna on aika palauttaa Malin takaisin kotiin. Tuntuu haikealta, että viikko kului niin nopeasti ja tiedän, että koti tuntuu tyhjältä, kun palaan sinne illalla. Onneksi olen jo varannut neljän päivän vuorokausivahti jakson lokakuulle Malinin kanssa ja saan tämän viikon lauantaina kaksi koiraa luokseni hoitoon viikoksi. Rakastan sitä, että koiria on luonani hoidossa ja sitä, että saan asua koirien kotona vuorokausivahtina, sillä opin tuntemaan koiran tai koirat paremmin, kuin pelkästään ulkoilutuksen muodossa. Saa osallistua koirien arkiseen elämään ja nähdä niiden todellisen luonteen. Normaalisti tyhjältä tuntuva asunto herään henkiin koirien myötä.

-Caroline

Comments are closed.