#Meidäntarina: Tassuvahti – yritys joka auttaa muita ja nauttii siitä

#Meidäntarina: Tassuvahti – yritys joka auttaa muita ja nauttii siitä

 

Marraskuussa 2016, Jonathan Lindholm yhdessä avopuolisonsa Laura Rantasen kanssa, lanseerasivat Tassuvahti yrityksen auttaakseen ihmisiä ja lemmikkejä.

Jonathan Lindholm, joka opiskelee markkinointia Arcadassa, irtisanoutui edellisestä työpaikastansa kesällä 2016 ja ryhtyi miettimään mitä tekisi kaikella vapaa-ajallansa. Yhdessä Laura Rantasen kanssa, he hoitivat perheensä ja ystäviensä lemmikkejä aina kun se oli mahdollista.

– Me molemmat rakastamme eläimiä todella paljon ja meillä on aina ollut eläimiä ympärillämme. Niin syntyi idea lemmikinhoitopalvelun perustamisesta, sanoo Lindholm.

He alkoivat kartoittamaan lemmikinhoitopalveluiden tilannetta Helsingissä sekä lähiseudulla ja huomasivat että vaihtoehtoja ei ollut niin paljoa. Lisäksi, moni koira on yksin pitkiä päiviä, kun omistaja on töissä tai muualla. Tämän jälkeen he alkoivat kehittämään palvelua, jossa koirat ja muut eläimet saisivat hoitoa kotiympäristössä ja olisivat ainoa lemmikki hoitajan huomioitavana.

-Kun saimme ensimmäisen varauksemme, hypimme ja tanssimme ympäriinsä ilosta, sanoo Lindholm. Se oli Labradori, jota ulkoilutimme yhdessä, ja siitä lähtien työ eläinten auttamisen parissa on ollut mahtavaa.

Se on aikaa vievää työtä ja Tassuvahdin ympärillä oleva tiimi työskentelee täysiaikaisesti koko ajan. Mukaan lukien uuden kalenterijärjestelmän kehittäminen, joka parantaa asiakaskokemusta ja helpottaa työvoiman työskentelyä. Matka Tassuvahdin kanssa on kuitenkin ollut hauskaa Lindholmin mukaan. Hän kertoo, että ensimmäisestä päivästä lähtien on ollut selkeä visio, ja motivaatio työskennellä Tassuvahdin kanssa kasvaa jatkuvasti.

-Meistä tuntuu erittäin onnekkaalta ja kiitolliselta saada työskennellä fantastisten hoitajiemme kanssa, ja hieman suuremmassa mittakaavassa auttaa muita ihmisiä sekä lemmikkejä. Haluamme mahdollisimman monen lemmikin elävän aktiivista ja sosiaalista elämää kuin mahdollista, joista valitettavasti moni ei kuitenkaan pysty.

Vaikka Lindholmilla on paljon töitä yrityksen parissa ja Tassuvahdin ympärillä olevan tiimin kanssa, hänen intohimonsa eläimiä kohtaan ei ole kadonnut ja hän auttaa mielellään koiria.

-Kävelytän yhdestä kolmeen koiraa päivässä ja vakioasiakkaani ovat Labradori ja Staffordshiren bullterrieri, Lindholm sanoo.

Pääsiäisen yli hän hoiti nuorta ja energistä Bellaa, joka on Unkarilainen vizsla, sekä rauhallista Max Labradoria. Se, että pystyt tekemään mitä rakastat työksesi, tekee pitkistä työpäivistä arvoisensa.

Mikä motivoi eniten on palaute, jonka Tassuvahti saa asiakkailta, ja että saa nähdä kuinka eläin voi paremmin ollessaan vähemmän yksin. Tutustuminen moniin erilaisiin eläin persooniin on myös hauskaa, Lindholmin mukaan.

-Kun näkee miten eläin alkaa luottamaan sinuun, on hämmästyttävää, Lindholm sanoo. Yksi selkeä esimerkki on eräs ensimmäisistä asiakkaistamme, nuori ja ujo mäyräkoira. Koiralta kesti päivän tulla ulos makuuhuoneesta katsomaan meitä. Se lähestyi varovaisesti ja uteliaasti, ja lopulta uskaltautui hyppäämään sohvalle nuolemaan naamaamme ja rapsutettavaksi.

Lindholm on oppinut ottamaan vastuuta uudella tasolla Tassuvahdin myötä. Hän sanoo kehittyneensä ja tulleensa paljon vastuullisemmaksi, sekä ymmärtäneensä kuinka tärkeää on kuunnella asiakkaiden ja hoitajien palautetta.

-On suuri velvollisuus varmistaa, että asiakkaat sekä lemmikinhoitajat ovat tyytyväisiä ja voivat hyvin, Lindholm sanoo.

Hän on myös ymmärtänyt, kuinka tärkeä kärsivällisyys on eläinten kanssa. Lisäksi eläinten kanssa työskentelevien tulee todella pitää eläimistä, olla muiden auttaminen osana ajatusmaailmaa sekä arvostaa tunnetta saadessaan olla hyödyksi muille.

Nyt Tassuvahti on myös tehnyt yhteistyötä hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa, jota he aikovat tehdä enemmän tulevaisuudessa. He etsivät kumppaneita Suomesta, jotka jakavat heidän arvonsa koskien eläimiä. Pohjimmiltaan kyse on tahdosta auttaa toisia ja rakkaudesta eläimiin.

-Tavoitteenamme on auttaa niin paljon kuin voimme. Mikään ei ole verrattavissa siihen tunteeseen, kun voi olla toiselle hyödyksi samalla antaessaan aikaa eläimille, Lindholm sanoo.

 

Mette Bergh

Comments are closed.