#Meidäntarina: Rufse – Paljon tahdonvoimaa pienessä paketissa

#Meidäntarina: Rufse – Paljon tahdonvoimaa pienessä paketissa

 

Hannele ja Stefan Snickarsin kotona on 13-vuotias Rufse nukkumassa. Rufse on Valkoinen Länsiylämaanterrieri, tai Westie tunnetummin, ja hän on itsepäinen sekä huomiota kaipaava pieni koira.

Rufsesta tulisi tytär Emmin koira ja koko perhe oli kuullut paljon rodusta. Hannele oli kuitenkin päivisin eniten kotona ja hän meni useinten ulos Rufsen kanssa, joten Emmin muutettua pois, Rufse on jäänyt Hannelen ja Stefanin luo.

– Naapureillamme oli Westie ja he suosittelivat rotua. Me myös ajattelimme, että ne näyttivät mukavilta koirilta, sanoo Stefan.

Rufse on perheen ensimmäinen koira ja se oli pentueen kaikista pienin. Hän on edelleen pienempi kuin Westiet ovat keskiarvoltansa, mutta on eloisa ja onnellinen huolimatta korkeasta iästään.

– Kun otimme yhteyttä kasvattajaan, kaikki pennut olivat varattuja, mutta eräällä ostajista oli maksuongelmia niin meihin otettiin yhteyttä ja kysyttiin, olisimmeko edelleen kiinnostuneita, sanoo Hannele.

Persoonallisuudeltaan Rufse on rauhallinen ja rento. Hän haluaa olla ystäviä kaikkien kanssa ketä tapaa ja rakastaa kävelyitä sekä tavata muita koiria. Hänen ystävällisyydestään huolimatta hän on hyvin terrieri tyyppinen, jolla on paljon tahdonvoimaa ja suuri egoa.

– Rufse voi hieman turhautua ja jopa loukkaantua, jos hän ei voi tervehtiä muita koiria, joita tapaamme, sanoo Hannele.

Rufse mielellään tekee kaikki mahdolliset temput saadakseen tahtonsa läpi ja hän aina haluaa olla lähellä ihmisiä. Hän istuu usein sohvalla katsomassa televisiota kenen tahansa perheenjäsenen kanssa ja istuu siinä niin lähellä kuin pystyy.

– Hän on hyvin rauhallinen ja voi vihastua ja alkaa haukkumaan, jos televisiossa on ristiriitoja tai sotaa, Hannele sanoo.

Pentuna ja nuorena koirana Rufse oli yhtä rauhallinen, mutta itsepäinen kuin nyt, silti riitti, että asetettiin tarkat rajat, kun hän testasi kaikkea. Hänen tassunsa ovat pyhiä, eikä niitä saa koskettaa Rufsen mielestä.

– Ensimmäisen trimmaus kerran jälkeen trimmaaja sanoi, ettei Rufsen pitäisi tulla takaisin, jos hän ei ole koulutettu eikä häntä voida hallita, sanoo Hannele, mutta silti Rufse on käynyt samalla trimmllaajalla jo vuosia.

Tassuvahti on huolehtinut Rufsesta muutaman kerran, ja Snickarsin pari on ollut erittäin tyytyväinen hoitoon. Hän on saanut olla kotona ja makaamassa sohvalla niin kuin hän tottunut.

– Hän on mennyt ulos paljon ja annettuamme ohjeita Rufsen persoonallisuuteen liityen, hoitaja on valmis käsittelemään häntä, sanoo Hannele.

– Hän on paljon onnellisempi ja rauhallisempi, kun hän tulee kotiin verrattuna siihen, kun häntä oli aiemmin hoidossa koirahotellissa, sanoo Stefan.

Mette Bergh

Comments are closed.