Kiian Tarina

Kiian Tarina

Kiian Tarina

Esittelyvuorossa on hoitajamme Kiia. Valmistumisensa jälkeen, keväällä 2019, Kiia etsi eläinten hoitoon liittyviä työpaikkoja ja törmäsi netissä Tassuvahdin ilmoitukseen. Eläintenhoitajaksi kouluttautunut Kiia aloitti Tassuvahdin hoitajana viime vuoden heinäkuussa. Pääosin koirien ulkoilutuskeikkaa tekevällä Kiialla on kotonaan pian 4 vuotta täyttävä, Iivi-niminen sakemanni, jota Kiia kuvailee huumorintajuiseksi ja ”paljon juttelevaksi” koiraksi. Opiskeluaikoina Kiia ja Iivi viettävät paljon aikaa yhdessä. Sinä aikana Kiia jutteli paljon Iiville ja koira oppi kommunikoimaan takaisin ulisemalla. 

Mellunmäessä asuva Kiia tekee keikkoja joustavasti koko pääkaupunkiseudulla, koska omalta asuinalueeltaan ei tule tällä hetkellä riittävästi asiakastilauksia. Asiakkaat ovat antaneet Kiiasta myönteistä palautetta sekä suoraan yritykselle että hänelle itselleen. Palautetta on etenkin tullut hänen kyvystään käsitellä haastavia koiria. Koulutuksensa ansiosta hän osaa hallita niin remmirähjääjiä kuin murrosiässä olevia koiria. 

Kiian lempiasiakas on ollut kesästä alkaen chihuahua nimeltään Nipsu, joka saa Kiian mukaan välillä “hauskoja hepuleita”. Nipsu on luonteeltaan jääräpäinen: ”tämä pieni jääräpäisyys tuo kivaa haastetta”, Kiia kuvailee.  

Kiia kokee, että keikkatyö ja arki Iivi-koiran kanssa sointuvat hyvin yhteen. Hänen tyypillinen päivänsä alkaa Iivin aamulenkillä, jonka jälkeen hän lähtee ulkoiluttamaan vakituisten asiakkaidensa koiria tai käy muilla käynneillä. Kiireisempinä päivinä Kiian vanhemmat auttavat tytärtään viemällä Iivin päiväkävelylle. Päivän päätteeksi hän käy vielä koiran kanssa juoksulenkillä purkamassa energiaa.

Helmikuussa Kiia teki arkisin viisi lenkkiä päivässä ja viikonlopun aikana yhteensä kolme. Hän on Tassuvahdin yksi eniten keikkaa tekevistä hoitajista. Kiireisempänä ajanjaksona Kiialla on ollut 117 koiranhoitokeikkaa ja 30 kissojen kotikäyntiä yhden kuukauden aikana.

Comments are closed.