Emman matka Tassuvahdiksi

Emman matka Tassuvahdiksi

Oli maaliskuu ja katsoin taas koneelta työmarkkinoiden sen hetkistä tarjontaa. Hetki kului nettisivuja selaillessa, kunnes törmäsin tassuvahteihin. Mietin voiko tämä olla todellista, työ, jossa pääsisi tekemään sitä mistä nautin eniten, karvakamujen kanssa oleilusta ja lenkkeilystä, eikä se todellakaan tuntuisi työltä. Pistin hakemuksen eteenpäin ja muutaman päivän päästä sain, kun sainkin kutsun haastatteluun. Haastattelun jälkeen hypin onnesta yksin ulkona, sain unelmien työni!!

Aikaa ei vierinyt paljonkaan, kun sain jo ensimmäisen työkeikkani, jossa pääsin pitämään seuraa suloiselle muutaman kuukauden ikäiselle pienelle koiran pennulle. Kyseessä oli tuntivahti omistajan kotona. Hymyilin koko päivän sen jälkeen. Enkä malttanut odottaa seuraavaa keikkaa. Ennen jokaista ulkoilutusta ja hoitoa käyn yleensä tutustumiskäynnillä, jossa saan ensisilmäyksen koirasta ja siitä minkälaisia tarpeita kyseisellä koiralla on ja samalla koira saa rauhassa haistella ja tutustua minuun.

Omaa koiraa minulla ei ole tällä hetkellä, joten kaipuu eläinten seuraan on ollut kova. Mutta ei mennyt kauan, kun sain oman koiran ”korvikkeeksi” ensimmäisen vakioasiakkaan. Vakioasiakkaissa parhainta on se, että pääset tutustumaan kunnolla hoidokkiin ja luomaan parhaimmassa tapauksessa syvän ystävyyden ja luoton koiraan. On ihanaa, kuinka he alkavat tunnistamaan sinut ja kun saavut paikalle niin vastassa on onnellinen häntäänsä riemukkaasti heiluttava kaveri valmiina päivän seikkailuun ja yhteiseen hetkeen.

Vakioasiakkaiden ja lenkitysten lisäksi, kotiini tulee välillä päivästä useampaan päivään, hoitoon koiria. Hoitojakson aikana keskityn lenkitysten ohessa hoidossa olevaan koiraan täysillä. Ylläpidän mahdollisia heillä kotona olleita rutiineita minun arjessa ja yritän tehdä koiralle parhaat mahdolliset oltavat aktiiviteetteineen ja hellyyttely hetkineen.

Tässä työssä on ihanaa myös se, että pääsee näkemään ja oppimaan lisää erikoiraroduista ja tietysti ulkoilemaan paljon. Ulkoilujen kautta pääsee tutustumaan myös uusiin kauniisiin ympäristöihin ympäri Helsinkiä. Aika, jona olen toiminut tassuvahtina, on ollut todella kasvattavaa ja opettavaa, sekä todella hauskaa ja palkitsevaa! Suosittelen kaikille, jotka ovat 100% eläinrakkaita tätä työtä!

– Emma

Comments are closed.