Anniinan tarina

Anniinan tarina

Anniinan tarina

Saavuin Karhupuistoon, jossa minua vastassa oli Anniina sekä olohuoneesta hiipivä Deeku kissa. Pian perästä kipitti Deekun emo Pusu. Deeku on 2-vuotias ja Pusu 7-vuotias. Rodultaan he ovat lyhytkarvaisia itämaisia kissoja. Luonteeltaan he ovat aktiivisia ja aina kun namipussi rapisee heistä tulee hyvin innokkaita. Heti Anniinan kaivaessa herkkuja, molemmat kissat hyppäävät läheiselle pöydän tasolle naukumaan. 

Anniina käytti Tassuvahdin kotikäyntipalvelua ensimmäistä kertaa viime jouluna viikon ajan ollessa itse pois kotoa. Sama hoitaja on tulossa taas pian moikkaamaan kissoja parin viikon ajaksi. Lyhyemmille hoitojaksoille on helppo pyytää kaveri, mutta pidemmille jaksoille ammattilainen tuntuu turvallisemmalta. Etenkin, koska kissojen erityistarpeisiin kuuluu hampaiden harjaaminen hampaiden poiston vuoksi. 

Deekun erikoistaitona on noutaa erilaisia esineitä. Kotoa lähtiessä kissat aina haluavat lähteä mukaan. Anniina joutuu välillä harhauttamaan kissoja päästäkseen rauhassa ulos. Tämä onnistuu onneksi kätevästi herkkujen avulla.

Kissojen arkirytmi on yksinkertaista ja rutiininomaista. Aamu alkaa ensin ruualla. Päivä jatkuu joko niin, että kotona tehdään etätöitä tai töihin lähtiessä täytetään ruoka-automaatti. Anniina kertoo, että ruoka-automaatti on toiminut heille hyvin ja kissat ovat tottuneet siihen nopeasti. Ruokaa ei voi jättää esille esimerkiksi kippoihin, koska muuten kaikki ruoka häviäisi heti.

Kissoista on paljon seuraa. Anniina on miettinyt, että jos rakkaita kissoja ei olisikaan, niin miten oudolta se tuntuisi. ”On kiva, että joku odottaa aina kotona”, toteaa Anniina hymyilevästi.

Kirjoittaja: Melissa, Tassuvahti

Comments are closed.