Annen tarina

Annen tarina

Annen tarina #MeidänTarina

Tapasin Annen ja suloisen Nemo koiran Ciao Cafessa, koiraystävällisessä kahvilassa Columbuksessa.

Nemo on 7-vuotias energinen lagotto. Hän on luonteeltaan kiltti ja hyvin innokas. Nemon kanssa ulkoillessa on hyvä varata aikaa, jotta hän saa rauhassa tutkia kaikkea autoista lähtien. Anne kertoo, että Nemo tykkää hyvin paljon huomiosta. Lisäksi hän on omapäinen ja tämän vuoksi häntä kutsutaankin leikkimielisesti kapteeni Nemoksi. 

Anne ja Nemo ovat uutena aktiviteettina käyneet vanhainkodissa moikkaamassa sen asukkaita. Anne sai idean tutustuttuaan kaverikoiratoimintaan. Näillä käynneillä Nemo toimii eräänlaisena terapiakoirana. Vanhukset saavat rapsutella Nemoa ja Nemo itse pääsee purkamaan siellä energiaa. He ovat pian menossa toista kertaa vierailemaan vanhainkotiin. Anne kertoo, että vierailuja on tehtävä alkuun tiheämmin, jotta koira tottuu niihin.

Haastattelun aikana Nemo syö tyytyväisenä herkkuluuta. Uusien ihmisten saapuessa kahvilaan hän haluaisi kovasti mennä moikkaamaan jokaista sisääntulijaa. 

Anne tutustui Tassuvahtiin alunperin työkaverinsa kautta ja päätti kokeilla palvelua. Tällä hetkellä heillä ei ole tarvetta palvelulle, mutta aikaisemmin heillä kävi apuna säännöllisesti lenkittäjä Vuosaaresta. Vuonna 2018 suurin tarve ulkoilutuksille ilmeni, kun Annen jalka murtui. Kuuden viikon ajan kolme eri hoitajaa kävi apuna päivittäin viemässä Nemoa ulos. Tassuvahti Pinja tuli heistä tutuimmaksi. Anne sai Nemolle tuttaviltaan myös apua lenkkien kanssa, mutta isoin apua tuli kuitenkin Tassuvahdilta. Hän on tyytyväinen, että hänellä on ollut niin hyvä tukiverkosto. Noin kahdeksan ihmistä pyöritti jalan murtumisen aikaan Nemon lenkityksiä.

Myös koulutuspalvelu Tassukoulu on tullut tutuksi Annelle. Koirankouluttaja Konsta oli kouluttamassa Nemoa kolmen koulutuskäynnin verran. Välillä Konstalla oli toinen koira mukana koulutuskäynneillä. Anne kuvailee Konstan olleen todella miellyttävä henkilö ja hän oli erittäin tyytyväinen saamiinsa koulutusvinkkeihin. 

Kirjoittaja: Melissa, Tassuvahti

Comments are closed.